Moderigtigt overtøj

Noget af det største indenfor damemode er overtøj. Når efterårets regn og vinterkulde rammer os, er det den vigtigste beklædningsdel, vi kan eje.

Frakker, jakker, veste og outerwear dragter, kært barn har mange navne, men fælles for dem er, at det er det tøj, vi bruger allermest, når temperaturen falder udenfor.
Vi har samlet et udvalg af det lækreste og flotteste overtøj, jakker, frakker og veste. I vores udvalg finder du blandt andet jakker fra Love & Divine, outerwear dagter fra Moves, Frakker fra A-View og meget mere. Der vil helt sikkert være en jakke, som passer til din personlige stil.

Overtøj til årstiden

De store tykke uldfrakker og dynejakker er perfekte til som vinterens overtøj. De kan holde dig varme og tørre i både sne, regn om blæst. Hos Blushing har vi gode vinterjakker fra Love & Divine, Moves og A-view – men det er ikke kun om vinteren, vi har brug for lækkert overtøj. Når foråret rammer og temperaturerne begynder at stige igen, har vi brug for nogle lækre og lette overgangsjakker, som giver et sommerligt look, men som stadig kan holde os varme.
Denimjakker egner sig fantastisk som en indendørs jakke og kan give dit look lidt ekstra kant. En blazer kan give et stilfulde og klassiske look, og er derfor det oplagte valg til en dag på kontoret.

Hvordan vasker jeg mit overtøj?

Vi kommer ikke udenom, at overtøjet skal vaskes en gang imellem, da det bruges i alt slags vejr. Hvordan griber du det an? Generelt skal man ikke vakse sit overtøj for tit – faktisk gerne så lidt som muligt. For at beskytte knapper, reflekser, lynlås og også vaskemaskinen, kan det være en god idé at vende overtøjet med vrangen udaf, når den vaskes.

Generelt gæler følgene råd, når du vasker dit overtøj:

 • Læs altid vaskemærket i tøjet. Det sidder ofte i nakken eller i siden af tøjet. Her kan man ofte læse anvisning af vaskegrader, og om det må komme i tørretumbleren eller ej. Det smarte ved vaskemærket i nakken er, at det er lavet ud fra det materiale, som overtøjet er produceret i.
 • Brug flydende vaskemiddel, da pulver kan gøre stoffet mindre åndbart
 • Vedligehold den beskyttende imprægnering ved at anvende vaskemiddel med imprægnering, når du vasker din vinterjakke eller regnjakke.
 • Du skal kun tørretumbler dit overtøj, hvis det står på vaskemærket. De fleste jakker tåler ikke tørretumbler. Men med de enkelte brands, der tillader det, anbefaler vi, at du bruger lave temperatur, hvis du vælger at tørretumbler.
 • Undlad at bruge skyllemiddel sammen med dit overtøj, da det forringer kvaliteten af stoffet.
 • Lufttør gerne dit overtøj, da det slider mindst på stoffet og gør det minde elektrisk.

Dunjakker

Når du vasker din dunjakke, skal du være opmærksom på at fjerene i jakken ikke har for godt af de mange tumble-bevægelser, som vaskemaskinen laver, når den vasker og centrifugerer. Derfor kan det være en god idé at vaske din dunjakke på skåneprogram eller uldprogram. Når det kommer til vaskemiddel, kan du købe vaskemiddel, som er beregnet til dunjakker.
For at bevare fylden og gøre jakken fluffy igen, er det bedst at komme den i tørretumbleren. Her skal den tørres sammen med 2-3 tennisbolde. Du skal passe på med temperaturen, når du tørrer din dunjakke, hest ikke mere end 60 grader. Derfor skal du også have lidt tålmodighed, når du tørrer din dunjakke, det kan sagtens tage 2-3 timer.

Uldjakker og uldtøj

Når du vasker din uldjakke, skal du være meget påpasselig. Uld har nogle dejlige egenskaber, men lige så dejligt og varmt uldtøj kan være, lige så drilsk og svær kan det være at vaske og vedligeholde. Generelt har uldtøj bedst af at blive håndvasket eller skånevaskes på lave temperature. Hvis din vaskemaskine har et uldprogram, vil vi råde dig til at vakse dit uldtøj på det program, ved max 30 grader.
Når du vasker dine uldjakker, skal du være opmærksom på, hvilket vaskemiddel du anvender. Uld indeholder nemlig et enzym, der hedder lanolin. Det er det, der gør ulden vandafvisende og beskytter mod kulde. Derfor skal du bruge uldvaskemiddel, da det hjælper dig med at bibeholde lanolinen i uldtøjet. Når ulden skal tørre, er det vigtigt, at du ikke vrider det, eller hænger det til tørre. Jakker og andet tøj af uld, har det med at miste faconen, og derfor skal det helst ligge og tørre helt uforstyrret, eventuelt på et håndklæde.

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen